Az Egyesületről

A Veterán Zsiguli Egyesület céljai:

  • A Zsiguli/Lada autótípus újra népszerűsítése, és értékeinek bemutatása.
  • A Zsiguli/Lada autótípuson keresztül olyan visszatekintést nyújtson a közelmúlt történelmébe, amely során feleleveníthető azon korosztály emlékei, akik nap mint nap használták, a fiatalabb korosztály számára pedig egy kis élményképet vetítsen azon időszakról, amikor ez az autótípus volt az egyik meghatározó közlekedési eszköz.
  • Baráti kapcsolatok kialakításának elősegítése a Zsiguli/Lada kedvelők között.


Mit nyújt a Veterán Zsiguli Egyesület a tagjainak?

  • Az Egyesület alapvető céljaival összhangban tagjainknak lehetőséget nyújtunk, hogy rendezvényeken, kiállításokon az Egyesület égisze alatt mutathassák be autóikat, ezt szervezéssel, előkészítéssel esetenként szponzorszerzéssel segíti.
  • Az Egyesület két bejegyzett domainje közül, illetve a létrehozott három kategória közül azon, amelyik feltételeit teljesíti a tag autója egy leírás keretében fényképgalériával megjelenik. A megjelenés feltételei:


Veterán Zsigulik

Típusok: 2101, 21011, 21013, 2103, 2106(1), Niva
Gyári megjelenés, szigorúan típusazonos karosszéria elemek, alkatrészek, legalább 20 év eltelt gyártási időpontjuktól.
Korhű és típusazonos alkatrészek, restaurált, restaurálás előtti vagy patinás esztétikai állapot. Engedélyezettek korhű, tipikus kiegészítők, különösen a hangulat felidézők (pl: CASCO, Autóklub, KRESZ ’76 matricák, DDR ködlámpa, kisautós váltógomb, korabeli rádió, kardánbox, “maffiarács”) Ebbe a kategóriába tartoznak a restaurált vagy replika korabeli versenyautók, taxik, rendőrautók, egyebek.) Restaurálás előtti állapotú autók legfeljebb egy évig maradhatnak fenn, ha addig állapotuk javítása nem történik meg, átkerülnek a Retro Zsiguli oldalra.

Veterán Ladák

Típusok: 2104, 2105, 2107, 2108, 2109, 21099
Gyári megjelenés, szigorúan típusazonos karosszéria elemek, alkatrészek, legalább 10 év eltelt gyártási időpontjuktól.
Korhű és típusazonos alkatrészek, restaurált, vagy patinás eredeti állapot. Engedélyezettek korhű, tipikus kiegészítők, különösen a hangulat felidézők (pl: CASCO, Autóklub, KRESZ ’76 matricák, DDR ködlámpa, kisautós váltógomb, korabeli rádió, kardánbox, “maffiarács”) Ebbe a kategóriába tartoznak a restaurált vagy replika korabeli versenyautók, taxik, rendőrautók, egyebek.

Retro Zsigulik, Ladák

Típusok: 2101, 21011, 21013, 2103, 2106(1), Niva, 2104, 2105, 2107
Gyári, vagy típusazonos karosszéria elemeknek kell lenniük, de oldható kötésű retro vagy retro hatású (azaz 70-90-es évekbeli) kiegészítők elhelyezhetők az autón (visszaalakíthatóság). Megengedett pl.: retro felni, különböző Lada típusok alkatrészeinek egybeépítése, korabeli kipufogó, Ladával kapcsolatos feliratok, esetleg gyáritól eltérő fényezés stb. Nem megengedett, pl. idegen márka motorja, váltója, felfüggesztése, és olyan esztétikai átalakítás, ami a tipikus látványelemeket lényegesen megváltoztatja, pl. kilincs elrejtés, csíklámpa, nem autentikus tuning spoilerek, lökhárítók, stb. Ide kerülhetnek fel azok a járművek, melyek még felújítás előtt állnak, vagy amelyek ugyan megfelelnek a Veterán Zsiguli feltételeknek, de gyártási időpontjuktól 20 év még nem telt el.

  • Az Egyesület kiadványaihoz a tagok ingyenesen vagy kedvezményesen juthatnak hozzá.
  • Az Egyesület csak tagok számára nyitott rendezvényein részt vehet, nyitott rendezvényein kedvezményesen vehet részt.
  • Az internetes fórum Egyesületi tagok számára zárt részében is részt vehet, ahol az Egyesület életével kapcsolatos döntések előkészítésben véleményt kifejtheti.


Milyen földrajzi területen működik a Veterán Zsiguli Egyesület?

Az egyesület tevékenysége az ország teljes területére kiterjed, de határon túli érdeklődőket is szívesen fogadunk. Az Egyesületet Magyarországon belül megyénként területi képviselők képviselik. Feladatuk az adott területhez kapcsolódó Egyesületi tagok szakmai segítése, informálása az Egyesület tevékenységérő. A területi vezetők listája a “Kapcsolat” menüpont alatt tekinthető meg.

Hogy lehet belépni a Veterán Zsiguli Egyesületbe?

Az Egyesületnek  tagja lehet minden magyar és külföldi természetes és jogi személy /jogi személyiség nélküli szervezet, aki írásban kéri felvételét, az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal arra, hogy közreműködik az egyesületi célok megvalósításában, valamint vállalja a kötelezettségek teljesítését.

Aki csatlakozni szeretne, kérem töltse ki a jelentkezési lapot, és első körben email-en (vukmann.attila@veteranzsiguli.hu), de adminisztrációs okokból levélben aláírva is küldjétek el nekem (Vukmann Attila) a 7627 Pécs, Hétvezér utca 13/A címre is.
Majd küldjetek nekem emailben képeket, és leírást az autóról, hogy fel tudjam tenni a weboldalra (kérlek ne legyenek a képek nevében ékezetes betűk).


Az egyesületi tagsági díj évi 8000 Ft, amit az Egyesület bankszámla számára kell befizetniRaiffeisen Bank 12072552-01258852-00100004.