Nyári programok, készüljetek!

A 2012 első félévi események, eredmények (OT Expo/Millenáris Velodrom, NEO FM Bumeráng Mosolyturné, Origó „Kocka” riport, Totalcar Dögkeselyűk emlékcikk, Hungaroring WTCC futamon a kiállítás, pécsi Retro BazÁrkád kiállítás)  után szeretnék emlékeztetni mindenkit az év még kellemesebb időszakára, azaz hogy közeleg két találkozó, amiken egyesületi színekben szeretnénk megjelenni:

Az első Balatonakali, ami a Skoda klubbal közösen július 06-08-án kerül megrendezésre.

Családos, ismerkedős hétvégére készülünk, ami Tihanyi felvonulással, és egy kis Geo Rally túraversennyel lesz színesebbé téve. De a lényeg itt az együttléten, az asszonyok összeismertetésén lesz. Szombat este főzünk, iszunk, éjjel fürdünk. Szóval itt elvileg a családdal, és egymással leszünk elfoglalva (de gondolom ezt nem sokan hiszitek el – lesz ott rengeteg gyönyörű vasdarab is…).

A 3. Szovjet Jármű Túratalálkozó – Szolnok, 2012.08.02-05. legtöbbetek által ismert, jól szervezett, nagyon jó hangulatú találkozó, melyen szombaton Berekfürdőre látogatunk, ahol “A Szovjet repülőtér titkai” kiállítás anyagát tekintjük meg, majd idegenvezetőinkkel a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőteret nézzük meg. Esténként tábori hangulat az ott szokásos kellékekkel, „foglalatosságokkal”.

A fenti két program mellett megemlíteném a Nemzetközi Polski Fiat Találkozó – 2012. augusztus 17-20., ahová szintén Egyesületi szinten kaptunk meghívót és a nyíregyházi KGST partyt, ami sajnos a Polski találkozóval egy időben kerül megrendezésre. És meg szeretném említeni a szeptember közepén újra megrendezendő pécsi Nemzetközi Veterán Találkozót is, ami szintén nagyon hangulatos szokott lenni.

A fenti „pihentető” találkozókon folyamatosan bővítjük, és fejlesztjük a weboldalunkon található típusismertetőinket (2101, 2103), amelyekkel kapcsolatban igen kedvező véleményeket kaptunk a MAVAMSZ részéről (nem titkolt célunk, hogy minősítésekkor a vizsgabizottság tájékozódni tudjon az adott típussal kapcsolatban). Erre a menüpontunkra külön büszkék vagyunk, ilyen jellegű információs anyag veterán autó típusokról véleményünk szerint a magyar interneten nem jelent meg.

Továbbá már lázasan dolgozunk két őszi/téli projekten, amik reményeink szerint tovább fogják növelni ismertségünket …

Veterán Zsiguli egyesületi közgyűlést, évértékelőt év végén tartanánk, de mind a Balatonakalin, mind a szolnoki találkozón megpróbálunk egy-egy órát megbeszélésre fordítani.

Szóval nagyon jó hangulatú, tartalmas programokkal kiegészített találkozók várnak ránk, gyertek minél többen! Akár úgy is, hogy csak egy napra ugrotok el, de gyertek, találkozzunk személyesen is! Egy országos egyesület estén ezen évi néhány alkalom ad csak lehetőséget a személyes találkozásokra…

És még egy hír:

Nemrégiben értesültünk különböző forrásokból, hogy egy új Zsiguli egyesület született, mely nevében nem sokban tér el a miénktől: Magyarországi Veterán Zsiguli és Lada Egyesület.

Sajnos egyesületünkkel,  a Veterán Zsiguli Egyesülettel is ugyanaz történt, mint majdnem minden magyar egyesülettel: néhány tag kiválásával létrejött egy új kis Egyesület. Talán azt legtöbben tudjátok, hogy tavaly decemberben Baranyi Lajost vezetőségi tisztségében nem erősítette meg a közgyűlés. Lajos ekkor kilépett az egyesületünkből, és mint nemrégiben megtudtuk, néhány egyesületi tagunkkal (akikből kettő nagy örömünkre továbbra is tag marad nálunk is) megalakítottak egy új Zsiguli egyesületet. Nem túl szerencsésen az új egyesület neve összecseng a miénkkel, ezért már előfordult, hogy összetévesztésre kerültek. Ennek elkerülése érdekében kérlek, figyelmesen kezeljétek a neveket, hogy elkerüljük a félreértéseket.

This entry was posted in 2012. II. negyedév, Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Nyári programok, készüljetek!

  1. Jozeph says:

    Hitem és minden igyekezetem a két Egyesület között bármilyen szemszögből előforduló ellentétek, feszültségek enyhítése, megakadályozása. Kérem mindkét Egyesület tagjait, hogy egymást elfogadva tevékenykedjünk a jövőben, hiszem, hogy a Zsigulisság szeretetének közös pontja kellő inspirációt és fegyelmezettséget ad arra, hogy a jövőben ne történhessen semmilyen összetűzés közöttünk. Ha valakinek tudomása van bármilyen negatívumról vagy kétségről, kérem azonnal ossza meg a fórumon, hogy kellően tisztán láthassunk és megoldhassuk a kérdéseket – ez mindkét egyesületre és tagjaira egyaránt vonatkozzon. Köszönöm!

    A másik egyesülettel kapcsolatban szeretném kérni, hogy írásban csak pozitívat, vagy semmit. Nem szeretném, ha bárki olyan nyilatkozatot tenne itt, vagy akárhol máshol írásban, ami a két egyesület közti rivalizálásra, versengésre, ellenségeskedésre utalna – mivel minden eszközzel szeretném ezt elkerülni. Próbáljunk meg békésen együttélni és elfogadni a másik egyesület lelkületét, ars poeticáját, és ezt várom el tőlük is. Természetesen nem baj, ha figyelemmel kísérjük egymás nyilatkozatait, megjelenéseit, szerepléseit – de ezt tegyük azzal a céllal, hogy amennyiben arra mód, igény, lehetőség adódik, egymást segítve haladjunk előre.

    Ezt a véleményemet a másik egyesületi fórumon is közzétettem.

  2. Szente Károly says:

    Sziasztok!
    Érdeklődni szeretnék,a Balatonakali zsiguli találkozo részletei felől! Azt szeretném kérdezni,hogy csak egyesületi tagok vehetnek-e részt? – Ha nem, akkor mik a feltételek,hogy részt lehessen venni ezen a találkozon? – Mivel három naprol van szo,a szállásrol,és az étkezésről mindenkinek magának kell gondoskodni? Avagy benne foglaltatik a résztvételi díjban,mert gondolom azt kell fizetni! – Hol lesz a találkozo,és mikor? – Tudniillik nekem is van egy 21011-esem, 36 éves,OT minősített,és még soha nem voltam ilyen találkozon,épp ezért szeretnék végre részt venni egy ilyenen. Előre is koszonom a válaszotok, – Tisztelettel: Szente Károly

  3. Papp László says:

    Üdvözletem a Zsiguli-fanoknak!
    A holnap kezdődő szovjet járműtalálkozó mikor van Szolnokon? Csak augusztus 5-én van kiállítás? Vagy a városban holnap is láthatóak lesznek a gépcsodák? És ha igen, a nap melyik részében? Előre is köszönöm a választ!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!