Retropartyzánok 2014.04.25-27.

Egyesületünk 2013-ban nagy sikerrel rendezte meg a Retropartyzánok elnevezésű kiállítás és klubtalálkozót, és úgy döntöttünk idén újabb attrakciókkal érdekességekkel újra összehívjuk a társklubokat, mutassák meg a  közönségnek, milyük van.

A tavalyi rendezvény összefoglalója videóban:

A rendezvény célja változatlan: A márkaklubokkal, gyűjtőkkel és egyéb veterán jármű megszállottakkal bemutatni a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek Magyarországára jellemző járműveket a Csepel kerékpároktól  az Ikarus buszig, de megjelennek a korabeli nyugat egyes típusai is.

A klubok bemutatkozása mellett célunk természetesen, hogy a klubtagok is megmutathassák kincseinket, a márkaklubok megismerjék egymást, szoros kapcsolatok alakuljanak ki, szakmai tapasztalatcserére legyen lehetőség, és nem utolsósorban a látogatók számára érdekes, kellemes emlékeket keltő kiállítás hozzunk létre. A rendezvényre tavaly 2000-nél is több látogató volt kíváncsi, idén dupla alapterületen még több érdekességgel készülünk, így reméljük még több látogatót fogadhatunk.

A rendezvényt non-profit alapon szervezzük, a látogatók számára teljesen ingyenes. A rendezvény költségeit szponzorokon keresztül finanszírozzuk, a legnagyobb szponzorunk most már évek óta a helyszínt ingyen biztosító IN-Management Kft.Az ingyenesség mellett rendezvényünk másik vonzereje lehet hogy a kiállított járművek jó része nem kordonok mögött, távolról szemlélhető, hanem körbejárható, egyes esetekben meg is tapintható, be is lehet ülni, és főleg, hogy a tulajokkal ott a helyszínen eszmét lehet cserélni a nosztalgikus emlékekről, vagy épp segítséget lehet kapni, ha valaki épp azon gondolkodik, hogy ilyen hobbiba vágna bele.

Néhány név az idei kiállítók és attrakciók közül: Zaporozsec Klub, Moszkvics Klub, Polski 125 Klub, Volvo Klub, Saab 900 Klub, Klasszikus Olasz Autók Klubja, MZ Klub, Skoda Oldtimer Klub.

A Magyar Autóklub biztonságtechnikai szimulációkkal készül, amit a látogatók kipróbálhatnak, a Veterán Zsiguli Egyesület a gumicsíkos kereklámpás 40. évfordulóját, a Skodások az 1000MB ötvenedik évfordulóját ünneplik, és külön standon mutatkoznak be a MALÉV földi járművei. A Polskisok elhozzák azt a különleges nyitott nagy Polskit, amit II. János Pál pápa is használt, és cseh szolgálati autó rajongó veterános barátaink csehszlovák rendőrautókkal érkeznek hozzánk.

A fentieken kívül még jó néhány márka fogja képviseltetni magát, így lesznek Pannóniák, Zastavák, Wartburgok, Trabantok, Daciák, régi motorok és biciklik, és mindaz mi szem szájnak ingere.

A veterán autóval érkezők külön, 800 nm-es veterán parkolóban állíthatják le járműveiket, ami egy további folyton változó szabadtéri kiállítást is eredményez.

Vasárnap délelőtt a Nescafé Dolce Gusto várja finom kávéval a kiérkező látogatókat.

A kiállítás pénteken 16:00-20:00 óráig, szombaton 9:00-20:00 óráig, vasárnap 9:00-16:00-ig látogatható egyszerű regisztráció fejében.

A helyszín idén a Csepel Orion Parkban lesz, (Csepel, Plútó utca 14. – a bejárati kapun Orion utca 14. van!).

A részletekről a rendezvény honlapján, és facebook oldalán lehet tájékozódni.Várunk szeretettel minden veterán jármű iránt érdeklődőt!!!

This entry was posted in 2014. II. negyedév, Hírek, Retropartyzánok and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Retropartyzánok 2014.04.25-27.

  1. Komlósi László says:

    Légyen Idvez minden Zsiga-tulaj!
    Tavaly csak nyitva felejtettem a számat! Tökéletes rendezvény volt! Idén sem hagyom ki,bár munka miatt kevesebb időm lesz ott lenni. Fehér tetős,piros 2102-em megvan és marad is. (…októberre totális kipofozásra kerül sor,nekem ne rongyosan legyen jövőre 30 éves!) Természetesen Vele megyek és lehetőleg viszem a családot is!
    Hali: Áfonya

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!