Visszatekintő – 2013, előretekintő – 2014

Eljött az év vége, érdemes egy kis visszatekintést csinálni, és röviden felidézni, mire is számíthatunk 2014-ben az Egyesülettől.

Nyugodtan elmondhatjuk, hogy 2012-ben úgy gondoltuk, nehéz lesz ezt az évet túlszárnyalni, de úgy tűnik sikerült! Ezt bizonyítják sikeres rendezvényeink, folyamatosan növekvő taglétszámunk, valamint egyesületi tagjaink, illetve a tevékenységünket követők pozitív visszajelzései.

A veterános szezon későn kezdődött idén, az időjárásnak köszönhetően, de nagyon erősen indult, hiszen Egyesületünk megrendezte első saját nyitott rendezvényét. Sok más vállalkozó szellemű klubbal együtt belevágtunk a Retropartyzánok kiállításba, úgy, hogy nem tudtuk igazából mi is lesz belőle. Szerencsére találtunk olyan szponzorokat, mint a helyszínt biztosító IN-Managementet, akik bíztak bennünk, és nyugodtan mondhatjuk, hogy koncepciónk, a nyitott standokkal operáló látogatók számára ingyenes kiállítás és találkozó sikere minden várakozásunkat felülmúlta, és a médiában is nagyon pozitív visszhangot kapott.

2014-ben április 25-27 között ismét megrendezzük a Retropartyzánok kiállítást és klubtalálkozót, ugyanabban a szellemben, és amin lehetséges javítva.

A következő saját rendezvényünk a most már hagyományosnak nevezhető nyári egyesületi találkozó volt Balatonakaliban, ami ismét csak komoly részvétel mellett zajlott, és  a profin megszervezett túrának, és az étel, ital, és szórakozást biztosító tagjainknak hála igen jó hangulatban telt el.

Jövőre klubtalálkozónk Tokajban és környékén lesz, június 27-29 között, írjátok be már most a naptárba és figyeljétek a híreket.

Testületileg részt vettünk több szervezett rendezvényen, ezek közül kiemelném a Szolnoki Szovjet Járműves Túratalálkozót, a Börgöndi Repülőnapot (ahol a fő szervező még a betegágyból is intézte, hogy minden simán menjen, miközben a hálátlan klubtársak a rovására viccelődtek), és a pécsi nemzetközi veterános találkozót.

Az év utolsó jelentős megmozdulása a magyar veteránklubos szcénában is újdonságnak számított, jelentős erőket megmozgatva részt vettünk egy neves nemzetközi kiállításon, a Salzburgi Classic Expón, ahol üdítő színfolt volt standunk, és nagy érdeklődést keltett.

Jövőre is tervezünk hasonló akciót, talán egy kicsit közelebb, hogy minél többen tudjunk részt venni rajta.

Megalakulásunk óta hagyományosan erős ez Egyesület jelenléte a médiában, és ha lehet még fokozódott is 2013-ban, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy most már nem csak direkt Zsigulis témákkal keresnek meg bennünket, és azt is, hogy szerencsére tudunk is segíteni mindig. A 2013-as cikk, videok linkjeit megtaláljátok weboldalukon az “Érdekességek” menüpontunk alatt az előző évek anyagaival együtt. Innen is köszönjük a totalcar.hu, az origo.hu, a Veterán Autó és Motor, az Oldtimer-Youngtimer, a Rozsdakupac, a Garázs TV, és az összes többi témáinkat megjelentető orgánumnak, hogy érdeklődnek tevékenységünk iránt.

Az év utolsó összejövetele az éves közgyűlés volt, ahol a számonkérőszék előtt felelt elnökünk a daciás elhajlásért, és többen kerültünk olyan helyzetbe, melyet nem kívánunk az Interneten viszont látni.

Engedjétek meg, hogy teljesen szubjektíven kiemeljek egy olyan eseményt az évből, ami megragadott. Ez pedig Bakondi Tamás teljesen szürreális kalandja mely egy 73-s ezeröcsiért zajlott. Az év legőrültebb vállalkozás címet simán vitte :) .

Végezetül köszönjük Egyesületünk tagjainak munkájukat, ötleteiket, támogatásukat, azt a kialakult hihetetlen jó csapatszellemet, ami nem csak a bulik alkalmával mutatkozik meg, hanem akkor is, amikor tennünk kell az Egyesületért, a rendezvényeinkért. Remélem jövőre lesz még mit mondanunk, addig is Boldog Új Évet Mindenkinek, és hasonló lendületet 2014-re is!

This entry was posted in 2013. IV. negyedév and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!