Totalcar Oldtimer Sokadalom – A veterán járművek napja

Ismét Oldtimer Sokadalom! Itt megtaláljátok a rendezvény felhívását, és a kapcsolódó fórumban lehet a részleteket megbeszélni.

2013, június 8. szombat

Akinek van veterán korú, vagy klasszikus járműve, az közlekedjen vele ezen a napon.

Aki teheti, járművéhez illő korhű, nosztalgikus öltözetben vegyen részt. Előre is köszönjük!

Részvevők: klubok, múzeumok, gyűjtemények, egyesületek, barátok, családok, az utca veteránokat szerető emberei.

Sokadalom Pont 9.00-14.00

NÉPSTADION

A Sokadalom Pont a Népstadiont körbeölelő betonút mentén lesz. A Totalcar és a Rozsdakupac belépésével és segítségével bővítettünk a lehetőségeken. Mivel a Népstadionnál nem akadályozunk semmit és senkit, van helyünk bőven, hogy aki szeretne depót építeni, az megteheti. Itt találkozhatnak a barátok, klub- és márkatársak, és itt lehet nézelődni, fényképezni, barátkozni.

Alapvetően oldtimerek és youngtimerek jöjjenek, de nosztalgikus kinézetű fiatalabb autókat (pl. Morgan, Caterham, Cobra, Nissan Figaro), vagy motorokat (pl. Vespa, Royal Enfield, Velososlex) is érkezhettek.

Aki teheti, jelenjen meg stílusosan, öltözzön járművéhez! Ez nem elvárás, hanem a játék része. Reméljük, sokan élnek a lehetőséggel.

Az Oldtimer Sokadalmon való részvétel ingyenes, célunk az általunk képviselt értékek és az életöröm közkinccsé tétele. A Sokadalom részvevői mozgásban is megmutatják magukat, tehát alapvetően csak másodsorban statikus a rendezvény és nem kíván szellemiségétől eltérő kereskedelmi érdekeket kiszolgálni.

Az Oldtimer Sokadalom nonprofit rendezvény, mely hasznos lehet a veterános érdekképviseletek lobbizásánál is. Széleskörű médiaérdeklődés és következetesen emelkedő számú részvétel jellemzi:

2009-ban 450 jármű (autók, motorok, kerékpárok, teherautók, stb.)

2010-ben 650 jármű

2011-ben 820 jármű csatlakozott

2012-ben már 1.000

Érkezés: a Szabó József utcai, illetve az ugyanide betorkolló Istvánmezei úti bejáraton keresztül történik, majd egy kört téve a Népstadion körül lehet begurulni a Sokadalom Pont területére. Itt kinek kedve és ideje szerint lehet leállni, a rendezvény területét bejárni.

Kihajtás a fotótúrára: az Ifjúság útja felé.
Újdonság, hogy a Sokadalom Pontról való elindulásnál kaptok egy kis itinert, amin végig hajtva fotópontok lesznek, itt készülnek majd rólatok képek, de a szerencsésebbek akár filmre is kerülhetnek. A képek a Totalcar oldalán lesznek megtekinthetők, letölthetők. A Rozsdakupacos csapat is készül a kamerákkal, lesz tehát bőven kép. Részvételét és támogató segítségét jelezte a MAVAMSZ, aminek nagyon örülünk. Így a veteránozás legfelső fóruma is képviseli a Sokadalom eszmeiségét.

Visszaérkezés a fotótúráról: ismét a Szabó József utca felől, itiner szerint. A Stadiont megkerülve a Sokadalom Pontnál lehet leállni.

Építsetek depót!

Klubok, márkatársak, baráti közösségek, de akár egy család is építhet egy olyan depót, ahol megmutathatja az öreg motorokat, autókat, de jöhetnek kerékpárral, teherautókkal, buszokkal, sőt még traktorokkal is. Minden olyan, ami a témába vág és nosztalgiát ébreszt, szívesen látott: régi babakocsik, pedálos autók, utánfutók és hasonló kellékek jöhetnek!

Cégek, akiknek profilja és megjelenése illik a Sokadalomhoz, szintén építhetnek depót, de csak előzetes egyeztetés és megállapodás alapján.

A Totalcar Oldtimer Sokadalom részvevői a veteránozó társadalmat képviselik. Fegyelmezett, kulturált megjelenésünk és viselkedésünk legyen példa mások számára. Legyünk büszkék kincseinkre és a lehetőségre, hogy összetartozunk.

Ennyit előzetesen, a programok bővüléséről és a csatlakozó klubokról, márkákról folyamatosan tesszük majd fel a híreket. Egy időterven is dolgozunk, beindult a gépezet.

Jó készülődést!
Noszvai András
+3630 676 8480

This entry was posted in 2013. II. negyedév, Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!