Retropartyzánok – április 26.-28.

Ön is Zsigulin tanult vezetni? Éveket várt első autójára, egy szürke Trabantra? Sok időt töltött a papa púpos Wartburgjában? Órákat töltött az M7-esen vizet forraló Skodája mellett? Vágyakozva nézte amint néhány szerencsés Fiat 850-hez vagy VW Bogárhoz jutott a Merkurtól? Együtt stírölték a szomszéd Pistikével a Kuvaitban dolgozó apukája által hazahozott Mercedest? Ha szeretné felidézni a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek hangulatát, akkor sok szeretettel várjuk a Retropartyzánok nevű rendezvényünkön! Ha Ön is nosztalgiával gondol vissza a Trabantok édeskés füstjére, egy Wartburg ajtójának hangjára, vagy egy új Zsiguli ülés illatára, akkor itt újra átélheti!

Április 26-28-án retro jármű kiállítást/találkozót szervezünk a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek Magyarországára jellemző járművek márkaklubjai számára Retropartyzánok néven.

A rendezvény célja:
- Ezen korszak meghatározó autó, és motor márkaklubjai egy kis installációval, standdal mutassák be a klubjukat, márkájukat, járműveiket, történetüket.
- A klubok bemutatkozása mellett természetesen a klubtagok is megmutathassák kincseinket.
- Márkaklubok megismerjék egymást, szoros kapcsolatok alakuljanak ki.
- Szakmai tapasztalatcserére legyen lehetőség.
- Nem utolsósorban a látogatók számára érdekes, kellemes emlékeket keltő kiállítás hozzunk létre.

A rendezvény Budapesten, Csepel Művek egyik csarnokában lesz.

Csatlakozni szeretnénk az ezen a hétvégén megtartandó Sokadalom, és az Oldtimer Premier rendezvényekhez.

A rendezvény alatt fényképezést, és filmforgatást tervezünk profi fotóssal a klubokról, illetve vegyesen a különböző márkákról.

Szeretnénk vendégül látni a témával foglalkozó szaksajtót is, ami reményeink szerint minden klub számára kiváló megjelenési forma lehet majd.

A rendezvényt klubok találkozójaként álmodtuk meg, de nincs akadálya egyéni kiállítók részvételének sem.
A kiállítás a 60-80-as években hazánk járműparkját akarja megeleveníteni, ezért természetesen a keleti típusok mellett szeretnénk “nyugati” autó és motor márkákat is kiállítani.

A rendezvény mind a kiállítóknak, mind a látogatóknak ingyenes. Természetesen amennyiben a klubotok anyagi helyzete megengedi, akkor nagyon örülnénk, ha a csarnok bérleti díjához hozzá tudnátok járulni. De ha nem, akkor sincs baj, megpróbáljuk idén saját forrásokból finanszírozni a rendezvényt.

Kérjük a klubok és egyéni kiállítók részvételi szándékát küldjétek el a retropartyzanok@veteranzsiguli.hu email címre. Klubok esetén írjátok meg, hogy hány autót szeretnétek kiállítani.

Friss információk a rendezvény honlapján, és facebook oldalán fognak megjelenni, a kiállítani, közreműködni, és látogatni vágyók a kérdéseiket az erre a célra nyitott fórumban is feltehetik.

Ui.:
Sajnálattal tudatjuk, hogy a Veterán Zsiguli Egyesület az Oldtimerek Hétvégéje és az Oldtimer Show rendezőjével a részvétel feltételeiben nem tudott megállapodni. Elképzeléseink annyira távol állnak egymástól, hogy az együttműködésre nem találtunk lehetőséget, így egyesületi szinten nem képviseltetjük magunkat.
A Veterán Zsiguli Egyesület határozottan visszautasítja azt, hogy a sikertelen tárgyalásokat követően a rendező Egyesületünk belügyeibe kívánt beavatkozni a részvétel kierőszakolása céljából.
This entry was posted in 2013 I. negyedév, Hírek, Múlt idézés and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!