Őszi események a képgalériában – pécsi veterántalálkozó és BNV

Felkerültek a képgalériákba az Egyesületünk részvételével zajlott pécsi XVIII. Nemzetközi Veterán Találkozó és az Egyesületünk hathatós közreműködésével szervezett BNV-retro autós találkozó és kiállítás képei.

A hagyományos pécsi találkozóra a többség  párjával érkezett és már pénteken megszálltuk a Vukmann család házát (akiknek ezúton is köszönjük a szives vendéglátást, jövünk jövőre is :) ). A mélyen az éjszakába nyúló beszélgetés után szombaton kora reggel indult a túra keresztül-kasul Baranya megyén, több közönségtalálkozóval, és érdekes állomásokkal, mint a motormúzeum.

Itt csatlakozott hozzánk többek között ez a  gyönyörű Auto-Union Wanderer is.

Sajnos idén nem voltak a dolgok olyan olajozottak, mint a korábbi években, a túra szét-szét szakadozott, és  bizony az étkezés szervezése miatt lemaradtunk a mohács-szőlőhegyi borkóstolóról is.

A nap programja a pécsi dóm előtti téren zárult, ahol gyönyörű környezetben közönségtalálkozó, és jármű szentelés zajlott.

A nap zárta után Attiláéknál ismét késő éjszakáig tartó italozással egybekötött beszélgetés zajlott, aminek következtében reggel, ha lehet még fáradtabban ébredtünk, hiszen indult a városi felvonulás. Az indulásra várakozás unalmát elűzendő mosolygós,

és szigorún mosolygós összeborulások,

valamint házasságszédelgés és nemes bosszú űzte el.

A felvonulás végállomása a Pécsett frissen elkészült Zsolnai Kulturális negyed volt, ahol ismét kiállítás és nagy sikerű közönség találkozó kapott helyet.

Az idei, sorban a 116. BNV tematikája a retró volt, ennek keretében Egyesületünk is felkérést kapott, hogy a belső kiállító térbe egy autót adjunk, valamint lehetőséget, hogy a BNV zárónapján a Hungexpo területén belül egy veterán és retró autó találkozón vegyünk részt.

A kiállító csarnokba Takács Zoltán 2103-ával neveztünk, ami mellett Nagy Feró is hosszasan időzött.

A vasárnapi találkozón klubunkból vidékről is jó páran eljöttek, a fiatal Süle Gáborban igen elkötelezett új tagot kaptunk.

Új tagunk, Kónya Ricsi is elhozta a sárga szépséget:

Természetesen a Borisz és Dorisz főszereplő párosa is megjelent BYL-lel, és ha most bulvármagazint írnék, akkor érdekes híreket oszthatnék meg, de mivel ez egy komoly egyesület, ezért használjátok a fantáziátokat!

Volt itt kérem kockalámpa és körlámpa:

Verseny Lada és veterán Zsiguli:

Hogy Józsi hogy csinálja, hogy mindenhol ott van, az rejtély marad számomra örökké. Zolinak meg esélye sincs saját autóval jönni, mert mindig másét faragja, de azért ott volt.

Megjelent a rendőrség is feltűnően ifjú főtörzs-zászlóssal:

Egyesületünk szervezéséhez csatlakoztak más típusokkal is, így megjelentek a létszám/elkötelezettség hányadosban biztosan országos első Zapisok:

Volt elsöprő megjelenésű Gaz-13:

Nagy Moszkvics és kis Moszkvics:

és még pár, a múltból  jól ismert típus olyan feldolgozásban, ahogy ritkán látjuk őket:

A találkozó sztárjai kétségtelenül az Ikarusok voltak, egy faros 55-ös és egy 630-as érkezett felhívásunkra.

Egyesületünkön kívül a nagy és kis Polskisok is szervezetten jelentek meg, láthattunk gyönyörű Fiat 125-öt és ritka 126BIS típust is. A kis Polskik bevonulása pedig egy nagyon hangos darázsrajra emlékeztetett.

A kiállítás nagy sikert aratott mind a kicsik,

Mind a nagyobbak körében:

Volt aki eldöntötte, rendőr helyett, mégis inkább buszvezető lesz:

És volt aki bebizonyította, hogy az igazi családi kombi a Zsiguli:

Köszönjük a rendezőknek a lehetőséget, és tagjainknak akik részvételükkel öregbítették klubunk hírnevét, és mindazon barátainknak akikkel közösen vehettünk részt az eseményeken, és remélhetőleg hamarosan újra tudunk találkozni.

Az események képgalériáiban további képeket nézegethettek.

Tagjaink pedig ne felejtsék, az éves közgyűlésünk december 8-án, Balatonmáriafürdőn lesz, a kapcsolódó fórumban jelentkezzetek, bulizzunk még egyet az év vége előtt.

 

This entry was posted in 2012. IV. negyedév, Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!