Visszatekintés: Balatonakali 2012

Megvolt, megtörtént a nagy találkozás.

Sok régi, már ismerős arc mellett nagyon jó volt látni az új, és éppen belépő tagokat a találkozón.

A pénteki érkezés még szikrázó napsütésben történt, volt aki semmiféle kompromisszumot nem kötött, veterán találkozóra veterán sátor, Vaskovits Zsoltiék a szép 1600-os mellett egy szkiffel érkeztek.

És lássuk csak, mi is történik itt? A büfés szkiffjéről gyanús elemek színesfémet gyűjtenek?

Nem, tisztességes veteránosok elkérték, és megkapták a büfés szkiffjéről a dísztárcsákat. Csak éberen, csak éberen, néha ott is kincset találunk, ahol nem is számítunk rá!

Aztán éjszaka lecsapott a vihar, ami nagyon nem bolygatta meg a társaság hangulatát, főleg mivel a helyi vendéglátóipari egység egyik asztalánál ért bennünket.

Az éjszakába befutott, a magát csak másnapra ígérő Vajtu Zsolti is, aki azt hiszem elnyerte a legfanatikusabb Lada rajongó címet a képen látható produkciójával:

Példamutató elkötelezettség. Ha a gyerekeim utána csinálják, agyonütöm őket! :)

A kellemes sörözés után nyugovóra tértünk, és reggel frissen, fiatalosan ébredve kezdődött a szokásos rituális autó mustra. A képgalériában szerepel még jóval több kép, én most hadd emeljek ki itt csak párat.

Itt van mindjárt egy családi kedvenc 1200s, mellyel Balla Laci családja érkezett kutyástul.

Mindenképpen meg kell említenünk ezt a  kávébarna 79-est is, aminek tulajdonosa, Süle Gábor, még túl fiatal ahhoz, hogy jogosítványa legyen, ezért anyukája vezette ide az autót. Mindenkinek ilyen anyukát kívánok!

Az autót jól megnéztük, és azonnal feltűnt, hogy típusidegen tükre van, amit a segítőkész klubtársak némi ellenszolgáltatás fejében hajlandók lettek volna azonnal  egy 2101-es tükörre cserélni. A nagy segítőkészségben csak az hibádzott, hogy az autón lévő tükör egy gyakorlatilag fellelhetetlen korai 2103-as tükör volt, így a cserearányok gyorsan átbillentek.

Ott volt Csonka Tamás, új tagunk frissen minősített 2101-sével, és a 4500. OT-s rendszámmal.

És még néhány 1200-es, köztük Duboviczki Zsolti honvédségi 1200-se, rajta a muzeális-ismeretterjesztő célú önkényuralmi jelképpel.

És persze itt volt Hubert Tamás, akitől az egész találkozó helyszínének ötlete származott.

2103-ból sem panaszkodhattunk a felhozatalra:

Jelen volt természetesen  A “2103″-as, az “Ország Legtörölgetettebb Zsigulija” cím örökös viselője:

Szamarájával érkezett Molnár Csaba, ezzel is bővítve a típusválasztékot.

Az egész délelőtt folyó autónézegetés után a Skodások szervezésében Tihanyon keresztüli felvonulás kezdődött. Afféle Ötvös Csöpi flashbacknek tűnt a sok szocialista veterán vonulása a tihanyi úton.

A felvonulás után kezdődött a  Skoda Klub által szervezett GeoRally, amin páran indultunk, Bóna Zolival nagyon élveztük, bár az utolsó feladat helyszínének megtalálására elpazarolt kb. egy óra talán kicsit sok volt, jövőre tuti elolvassuk a feladatokat mielőtt túlhaladunk az ellenőrzőponton :) És azt hiszem, jövőre Marci is saját autóval jön, nem kockáztatja még egyszer, hogy a cuccai bezárva maradjanak más autójában, aki 50 km-rel arrébb épp eltévedt sporttársával, miközben neki hazafelé kéne indulni. :)

És persze voltak akik a tájékozódási verseny helyett a többiekre gondoltak, és nekiálltak az esti kajának:

Mások értékes szakmai tanácsokkal segítették a  főzést:

Az este így igen jól sikerült

(A képen előtérben Kánya elvtárs, a Szolnoki Szovjet Járműves Találkozó szervezője, aki szokásához híven szabálytalan gyakorlatot mutatott be, nyugati gyártmányú járművel érkezvén. Itt jegyezném meg, hogy a regisztrációt lassan meg kéne csinálni a résztvevőknek, a regisztrációs lapot itt találjátok)

A kellemes este után mindenki nyugovóra tért, csak a kérészek rajzottak továbbra is nagy vidáman, tömegesen.

Én meg ezzel jöttem,

és ezzel mentem.

Sajnos mindkettőt nem tarthattam meg, megértem, Attila miért ragaszkodik az 1600-ához.

Vasárnapra már csak az árnyékba húzódás és a pihenés maradt.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, remélem jól éreztétek magatokat, és hamarosan újra találkozunk Szolnokon, és hogy jövőre még a mostaninál is nagyobb számban jövünk össze a Balatonon.

This entry was posted in 2012. III. negyedév, Élménybeszámolók, Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Visszatekintés: Balatonakali 2012

  1. Hubert Tamás says:

    Szia! Szuper lett a cikk,igaz kissé hiányos lett a nevem :-)

  2. Varga Marci says:

    Nagyon jó lehetett! Sajnálom, hogy az első hivatalos találkozón nem tudtam ott lenni! Köszi a posztot!

  3. Szente Károly says:

    Sziasztok! Én is ott voltam,és tényleg nagyon szuper volt minden. Nagyon felemelő érzés volt,mikor korbeautoztuk Tihanyt,és az út mellett emberek sokasága üdvozolt bennünket. Az viszont még felemelőbb volt számomra(bocsi az elfogultságért),hogy nem talákoztam az enyémen kívül még egy 21011-essel(régi 1300-as).

  4. Gősi Tibi says:

    Nagyon szépek a képek! Remélem Szolnokon találkozunk! Sziasztok Fanatikusok:-)

  5. Vajtu Zsolt says:

    Nagyon jól éreztem magam veletek,mint mindig. :) Szolnokon találkozunk!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!