2012. év eddig…

Véget ért a 2012. évi OT Expo is!

Az Egyesületünk számára még szélesebb körű ismertséget szerző esemény után szeretnék köszönetet mondani a kiállítás szervezésében, lebonyolításában részt vevő tagjainknak:

  • Meleg Norbinak, aki megálmodta a nagy ötletet: Stasys Brundza meghívását, majd ismét lehetetlent nem ismerve, elérte őt, leszervezte az autóink Magyarországra történő szállítását, majd mondhatni egymaga gondoskodott Brundza úrról magyarországi tartózkodása alatt. Köszönet a rengeteg Egyesületünket propagáló nyilatkozatáért, amit különböző médiáknak tett. És még valamiért: a neki köszönhető céges támogatásért, amiből a nyomtatott szőnyegek ki lettek fizetve.
  • Vaskovits Zsoltnak, aki első kérésre nem habozott, kiszedte a motort az autójából, és trélerrel felhozta a kiállításra.
  • Tompa Gábornak, aki főként az előkészítésben, a szervezésben, beszerzésben és ötletekben segített. És itt kell megemlítenem Gábor párjának, Eszternek a vendégszeretetét, ugyanis jó néhányunkat vendégül láttak a kiállítás időtartama alatt.
  • Bóna Zoltánnak a kiválóan előkészített (szétvágott:)) kombiért, és a stand építésében, bontásában vállalt oroszlán részért.
  • Oláh Józsinak, aki a teljes kiállítás alatt minden percben ott volt, mindenben részt vett, szokásához híven, és akinek Fiat 124-se az esélyek ellenére úgy tűnik elvitte a showt :) .
  • Rónai Marcinak, a vitrinek feldíszítéséért, illetve azért, mert gyengélkedése ellenére végig hősiesen kint volt a standon.
  • Hajdók Tibinek a tükrökért, és a Zsiráfért, ami ugyan tervezett funkcióját nem tudta ellátni, de a kiállítás díszleteként  jól bevált.
  • Vajtu Zsoltnak, aki gyors szerviz szolgáltatásával húzta ki a bajba került Zsigulit.
  • Feleségemnek, aki türelemmel viselte a kiállítást megelőző heteket, amikor főként a kombim készültségi foka miatt kissé feszült voltam.
  • Külön köszönjük az Oldtimer Expo szervezőinek, Noszvai Andrásnak, és Czakó Jánosnak, hogy finanszírozták vendégünk itt tartózkodásást és az autók oda vissza szállítását.

Tavaly év végén azon gondolkodtunk, hogy hogy lehet a 2011-es évben elért eredményeket (én sikereknek nevezném) felülmúlni. Hát visszatekintve a 2102. év első negyedévére, már majdhogynem sikerült is!!! Vaskovits Zsolt, és Oláh József főszereplésével részt vettünk a Bumeráng tavaszi 1 hetes turnéján két autóval, miután másik Lada klubok közül ránk esett a stáb választása. A visszajelzések alapján nem bánták meg a döntésüket, és ami nagyon fontos, Zsolt, és Józsi is nagyon jól érezte magát.

Pár héttel ezelőtt abbahagyták a kocka Ladák gyártását, ezen alkalomból Bakondi Tamás és Konc Péter révén részt vettünk egy riporton, illetve fényképezésen az Origo szervezésében. A totalcar Dögkeselyűk emlékcikke elkészítésben is oroszlánrészt vállaltunk.

Ezen a hétvégén a Hungaroringen a WTCC futamon fogunk kiállítani Oláh Józsi ötletének, és szervezésének köszönhetően.

Egy héttel később Pécsett az Árkádban rendezünk egy Retro autó kiállítást, ahol az Egyesületi autóinkon kívül pécsi egyesületek révén meghívtunk más egykori szocialista gyártású autókat.

A fenti programoknak rendezvényeknek köszönhetően már most jelentősen megnövekedett a weblapunk nézettsége, ugyanis az első három hónapban havi átlag  4500–4900 egyesi látogatónk volt, ami az április hónapban 8000 látogatóra nőt, a látogatások száma pedig átlag 8500-ról 14100-ra nőt. Hogy ismertségünk nőt abból is leszűrhető, hogy újabb tagokkal bővült egyesületünk.

Megújult a weblapunk, modernebb menürendszerrel lett ellátva, talán kicsit dizájnosabb megjelenés található néhány oldalon. Elkészült a „Típusismertetők” közül néhány, ami jelek szerint nagyon kedvező fogadtatású mind a MAVAMSZ, mind tagjaink között.

Összefoglalva mind a számok, mind más veterán kluboktól, újságoktól, internetes portáloktól érkezett visszajelzések alapján büszkék lehetünk  a 2012. évben eddig elért eredményekre! Ha előrelépési, fejlődési lehetőségeket kellene felsorolnom azt említeném, hogy főként az előzőekben felsorolt 6–10 ember munkájának, részvételének köszönhetőek ezek az eredmények. Nagyon jó lenne, ha még több tagunkat tudnánk bevonni a szervezésbe, az egyesületi tevékenységekbe még több ötletet adva újabb eredmények érdekében!

Találkozunk Balatonakaliban (július 6–8.), és Szolnokon (augusztus 2–5.) mindenképpen, de lesznek még rendezvények, amikre egyesületi színekben lenne jó, ha minél többen részt vennénk (ezekről a fórumon lesznek anyagok).

Így Attila bejegyzésének végén szeretnék én pedig mindannyiunk nevében köszönetet mondani Attilának, amiért összefogja ezt a szerteágazó Egyesületet, vevő minden elvetemült ötletre és azonnal bedobja magát a szervezésbe, bármiről is legyen szó. Külön megemlíteném itt, hogy az  ő koncepciója volt Vajtu Zsolti ötletéből a stand elrendezése, ami nagyon nagy sikert aratott, a többi kiállítótól, és a látogatóktól is nagyon sok elismerést kaptunk érte. (MelegN)

This entry was posted in 2012. II. negyedév, Hírek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 2012. év eddig…

  1. Jozeph says:

    Számomra is élvezetes hétvége volt, habár piszkosul elfáradtam!
    Sajnálom, hogy jobban most nem tudtam részt venni a stand kialakításában, építésében, talán szerény kis gyűjteményemmel hozzá tudtam járulni a vitrinek tartalmához.

    Kis büszkeséggel szívemben örülök neki, hogy a Fiat nem lebőgés tárgya lett (mit keres itt egy ilyen bontószökevény???).

    Emellett az Egyesület hírnevét növelendő vettünk részt az Oldtimer Sokadalmon, ahol több Ladás, Zsigulis ismerőssel is összefutottunk, majd május 1-jén több lovon ülve azzal a bizonyos egy s…el a Szocialista Járműipar Gyöngyszemei találkozón és a Millenáris Velodrom-on is ott tudtunk lenni.

    Köszönöm mindenkinek a támogatást, a segítséget és hogy a sok feladat ellenére is a jó hangulat és közös öröm volt a fő célja az egész rendezvénynek.

    Köszönetem még Brundza úrnak, amiért oly rendíthetetlen nyugalommal és örömmel fogadta a rajongók hadait, a néha esetlennek tűnő, hebehurgyán megfogalmazott kérdések sokaságát, és azon természetességét és közvetlenségét, amely úgy hatott, mintha már évtizedek óta barátok lennénk!
    Köszönjük Havassy Péternek, hogy időt szánt ránk, és gyermeki élvezettel vezetett tárlatot számunkra minden magyar Ladás Mekkájában.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!