Veterán Zsiguli Egyesület új honlapja

Gondolom legtöbben észrevettétek már, hogy pár napja új honlap fogadja olvasóinkat.

Az új honlap megjelenése a régi, ezen nem akartam nagyon változtatni, ugyanis a véleményüket kifejtők 99%-ának tetszik. Néhányan jelezték, hogy lehetne modernebb, és profibb, amivel én nem értettem egyet. Szerintem maradjon a weblapok között is inkább retro, mint modern.

Tehát a megjelenés a régi, de rengeteg új funkció került bele, ami az átláthatóságát remélem megkönnyíti. Ilyen funkció az új menürendszer. A menüpontok nagyrészt megegyeznek a korábbiakkal, de az új webszerkesztő programmal almenüket tudtam létrehozni (pl. a “Veterán Zsigulik” menüpont alatt külön kiválaszthatók az egyes típusok).

Bekerült a menük közé a “Típusismertetők” menüpont, ahol az egyes típusok részletes bemutatása található.

Egyelőre a 2103-as van feltöltve (azonban még ez sem a  végleges, komplett, teljesen javított verzió), de hamarosan a 2101 is fent lesz (A többi típus anyagának összeállítása még hátravan.). A 2103-as tulajdonságoknál láthatjátok, hogy az oldalon belül is van egy görgetősáv, amivel mozgatva az adott tulajdonságot a fix idősáv segítségével könnyebben meghatározható az induló, és a záró dátum. A kis képekre mozgatva az egeret, a kép automatikusan kinagyítódik.

Megváltoztattam a tulajdonos/autók listájának, illetve a tulajdonosok saját lapjának megjelenését is. Itt is a kis kép albumra kattintva megtekinthető a régi nagy képeket tartalmazó album.

Megjelent a Programok menüpont, ami egy elektronikus naptárra mutat, ahol az éves veterán eseményeket igyekszünk összegyűjteni.

Az új menürendszernek köszönhetően jobban lehet csoportosítani a weboldal anyagait (pl. a Képgaléria anyagai évekre bontva kerülnek fel az oldalra).

Az Egyesület nevű menüpont alatt található a Kapcsolat almenü, amin belül a területi képviselők elérhetőségei található.

A nevekre kattintva az adott Területi képviselő elérhetőségei jelenik meg:

Újdonság, hogy a Weblap jobb felső sarkába pozicionálva az egeret, egy legördülő felület jön elő, ahol rövid figyelemfelkeltő felhívást tudok közzétenni (jelenleg ennek a kis szövegnek a minősége, élessége még nem jó, majd javítok rajta):

A decemberi közgyűlésen úgy döntöttünk, hogy a Zsigulikon kívül a tulajdonos saját oldalán megjelenhetnek más típusú veterán, retro járművei is. Ennek megfelelően már Polski, Moszkvics, Fiat is fellelhető néhány oldalon…

Nincs még a régi weblapról átforgatva a rengeteg anyagot tartalmazó “Érdekességek” menüpont, és a Fórum fejléce sincs átállítva. Ezek egyelőre a régi formátumban használhatók, lassan ezeket is át fogom szerkeszteni.

Az új webalapra teljesen újra fel kellett vinni minden anyagot, ezért elképzelhető, hogy kimaradt, lemarad valami. Kérek mindenkit, hogy ha hibát talál, akkor írjon a veteranzsiguli@veteranzsiguli.hu email címre! Illetve ide írjatok, ha bármilyen más ötletetek, észrevételetek van a weblappal kapcsolatban!

This entry was posted in 2012. II. negyedév, Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!