A 2103 megszállottja…

Meleg Norbi az első autójánál azt írta, hogy gyerekkori álma volt egy 1500-ös. Nagyon mély nyomot hagyhatott benne a dupla körlámpás hiánya (a családi Skodában ülve), ugyanis már a harmadik 2103-as autóját vette meg. És hogy a legutóbbi 1974-es okozta meglepetést tovább fokozza, most egy 1973-assal gyarapította a saját, de talán nyugodtan mondhatom, hogy Magyarország Zsiguli gyűjteményét. A Csehországból behozott autóról a következőket írta:

“Pár napja reggel találtam egy aukciót, amin volt azonnali vételi lehetőség is, 18000 koronáért volt fönn egy zöld 1500-ös, és ami föltűnt, hogy a kis indexképen a hátulról fényképezett autón fehérnek tűnt a felirat. Mondom nem lehet, hogy egy 73-as… rákattintottam, és az volt, azonnal megvettem, és némi levelezés után mentem is a gépért. Innen 200 km-re volt, Brünnben, első tulajdonostól, minden eleme gyárinak tűnik, vagy ha cserélték akkor az illesztéseket teljesen gyárira csinálták, igaz ez se fogja megmenteni a sárvédőket, küszöböket.
Valószínűleg 109e km van benne, a szőnyegek, kapcsolók, belső túl jó a 209-hez. A legelsők között fizettek be rá 74 áprilisban, és csak azért kellett rá egy hónapot várniuk, hogy ilyen sötétzöldet kapjanak. Lehet ez a kulcsa a rejtélynek, hogy miért telt el kb. egy év a gyári szám alapján vélelmezhető 1973 május-júniusi gyártástól a 74 májusi átadásig. Valaki egy kis pluszpénzért intézett egy tesztautót, vagy ilyesmit tudok elképzelni. De ez valószínűleg rejtély marad.”

This entry was posted in 2011. IV. negyedév, Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to A 2103 megszállottja…

  1. Varga Tamás says:

    nagyon kafa a gép minden álmom nekem is vigyázz rá ritka KINCS!!!! LADA AZ EGY FELEJTHETETLEN ÉS CSODÁLATOS AUTÓ!! ÜDVÖZLETEM!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!