Pedálos moszkvics

Gyetszkij Pedalnij Automobil AGyPM-12M (Pedálos Gyermek Autó)
Évjárat: 1993
Teljesítmény: 2 póniLE
Végsebesség: kb. 4 km/h
Saját tömeg: 18 kg
Modellciklus (gyártási időszak eleje-vége): 1974-1994

Ikonikus RWD roadster, a hátsókerék hajtás, és az elektronika szinte teljes hiánya (mindössze egy 3R12 (lapos-elem) képviseli a vezetési élvezet gyilkosainak számító hárombetűsöket) a remek úttartás mellett már kis sebességnél is komoly vezetési élményt nyújt. A bordó példány egy a 3. széria késői faceliftes darabjaiból, mely kalandos úton előbb egy kansasi játékkereskedőhöz került, de mivel az USÁ-ban nem kaphatott forgalmit súlyos biztonsági hiányosságai miatt (melyet a hozzá biztosított angol nyelvű dokumentáció jól illusztrál) ezért ott soha nem került forgalomba helyezésre, és így 15 év dobozban és raktárban való állás után nálam kötött ki. Minden alkatrésze és fényezése eredeti, szervizkönyve, szerszámkészlete, sőt gyári csomagolása is megvan.

A kék egy 89-es 3. szériás példány, a többiek vegyesen 2. és átmeneti szériás példányok a 70-es évekből és a 80-as évek elejéről.
Az autókat at AZLK (Moszkvics gyár) egy részlege gyártotta, de a VAZ-nál is készültek lemezautók, amiket a  köznyelv pedálos Ladának nevezett.
This entry was posted in Múlt idézés, Retromúzeum and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Pedálos moszkvics

  1. Maya says:

    Sziasztok!

    Nagyon régóta keresek pedálos Moszkovicsot,éppen olyat mint az a piros a képen.A fiam szülinapjára szeretném megvenni.Nekem is volt egy ilyen kis koromban és emlékszem mennyire szerettem.Szeretném ha a fiam is “vezethetne” egy ilyet.Megoldható lenne tőletek megvásárolni????Ti vagytok az utolsó reményem!!!!!!!
    Köszönettel: Maya

  2. randomizer says:

    Sajnálom, de a piros nem eladó, semmi pénzért, az egy eredeti gyári példány, én csomagoltam ki a dobozából, valószínűleg az egyetlen ilyen példány. De vásárolhatók nagyon szép felújított példányok a vaterán, vagy az index pedálos fórumán vannak, akik akár egyedi igények szerint is felújítanak.
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9129251
    Pl. http://antik.vatera.hu/jatek/pedalos_moszkvics_1466109897.html

  3. Kiss Dániel says:

    Üdvözlöm, kérem küldjön nekem egy emailt a jelenleg eladó pedálos autókról. A fiamnak szeretnék venni egyet. Köszönöm. Kiss Dániel

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!