Megjelenési feltételek a honlapon

Egy fórum téma keretében a közelmúltban arra az egyességre jutottunk, hogy a weblapon szereplő autókat két részre osztjuk, és létrehozunk egy iker honlapot www.retrozsiguli.hu néven. A két honlapon történő megjelenés feltételeit a következőképpen szabályoztuk:

Veteranzsiguli.hu:
Gyári megjelenés, szigorúan típusazonos karosszéria elemek, alkatrészek, legalább 20 év eltelt gyártási időpontjuktól.
Korhű és típusazonos alkatrészek, restaurált, restaurálás előtti vagy patinás esztétikai állapot. Engedélyezettek korhű, tipikus kiegészítők, különösen a hangulat felidézők (pl: CASCO, Autóklub, KRESZ ’76 matricák, DDR ködlámpa, kisautós váltógomb, korabeli rádió, kardánbox, “maffiarács”) Ebbe a kategóriába tartoznak a restaurált vagy replika korabeli versenyautók, taxik, rendőrautók, egyebek.) Restaurálás előtti állapotú autók legfeljebb egy évig maradhatnak fenn, ha addig állapotuk javítása nem történik meg, átkerülnek a retrozsiguli.hu oldalra.

Retrozsiguli.hu
Gyári, vagy típusazonos karosszéria elemeknek kell lenniük, de oldható kötésű retro vagy retro hatású (azaz 70-90-es évekbeli) kiegészítők elhelyezhetők az autón (visszaalakíthatóság). Megengedett pl.: retro felni, különböző Lada típusok alkatrészeinek egybeépítése, korabeli kipufogó, Ladával kapcsolatos feliratok, esetleg gyáritól eltérő fényezés stb. Nem megengedett, pl. idegen márka motorja, váltója, felfüggesztése, és olyan esztétikai átalakítás, ami a tipikus látványelemeket lényegesen megváltoztatja, pl. kilincs elrejtés, csíklámpa, nem autentikus tuning spoilerek, lökhárítók, stb. Ide kerülhetnek fel azok a járművek, melyek megfelelnek a veteranzsiguli.hu feltételeknek, de gyártási időpontjuktól 20 év még nem telt el.
A fentiek alapján létrejött az új honlap, az autók átcsoportosítását megcsináltam. Ha valaki nem ért egyet a változással, akkor kérem jelezze nekem (vukmann.attila@veteranzsiguli.hu), vagy a Fórumba írja meg.
Természetesen  mindenki, aki a két honlapon szerepel a Veterán Zsiguli Egyesület tagja lehet.

This entry was posted in 2010. III. negyedév, Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!