Ovari Balazs_2101_80 - Veteranzsiguli

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ovari Balazs_2101_80

Veteránok

Zsiguli 2101 1200 cm3
Évjárat: 1980.
Futott kilométer: 66.000

Karosszéria: Minden elem eredeti, homloklemez, első sárvédők és küszöbök újrafényezve, minden más eredeti fényezés
Leírás:
1971-ben, húgom születésekor vették át szüleim hófehér 1200-esünket, amivel aztán még 10 éves kora körül, családi kiküldetésünk alatt bejártuk a Közel-Keletet is. Rengeteg emlék fűződik az autóhoz, többek között 11 éves koromban azon tanultam meg vezetni a sivatagban. Akkor, gyerekként, mondtam szüleimnek, ha felnövök, nekem is ilyen autóm lesz..
Felnőttként persze mindennapi autónak már nem ez volt a vágyam, de évek óta, lévén, hogy a gyönyörű állapotban megtartott első autómmal, egy Trabant 601-essel rendszeresen részt veszek találkozókon, figyeltem a szebbnél szebb Zsigulikat. Az utolsó lökést a 2015-ös Retropartyzánok találkozó adta, ahol olyan szép autókat láttam, hogy eldöntöttem, ha találok egy szép Zsigulit megfizethető áron, azt megveszem.
2015. nyarán találkoztam egy hirdetéssel a neten, amiben egy szép, fehér 1200-est árultak. Az autó ugyan jóval fiatalabb, mint a mi autónk volt, de fehér és, noha nem hibátlan, de abszolút eredeti, rozsdamentes, szép állapotban volt. Legnagyobb hibája az alul körbe felkent alvázvédő és rohadó kipufogó volt. Az autót az első, ajkai tulajdonos garázsszomszédjától vásároltam, aki az utolsó pár évben hobbiautóként használta.
Rónai Marcitól kaptam segítséget az autó rendbetételéhez. Műszakilag megkapta a megfelelő törődést és a csúnya felkent alvázvédő eltüntetése mellett a két első sárvédő apró sérülésének javítása miatt ezek is fényezve lettek. Eredeti kerekeit egy esetleges OT vizsgára félreteszem, de a régi autónk külső képének megidézése miatt a hétköznapokhoz az új gumikhoz beszereztem kereklyukú felniket a Zsiguli felirat mellé.
/2015.11.24./

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz