Horvath Richard - Veteranzsiguli

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Horvath Richard

Veteránok

Horváth Richárd autói

Zsiguli 2106 1600 cm3
Évjárat: 1978.
Futott kilométer: 75.000

Karosszéria: Fellelt állapotban, felújítás alatt
Leírás:
Miután megvettem a 2107-t, még hiányzott egy Zsiguli, egy áhított 1600-os. Aktív három-négy  hetes, az EU-ra kiterjedő keresés után találtam Felvidéken.
Az autót egy fiatal házaspár árulta. A hölgy dédapjáé volt, Ő volt az első tulajdonos. Az autó élete nagy részét garázsban, megfelelő karbantartással élte. Ám, amikor megvették az új autót, az 1600-os kikerült a kert végébe és ott töltött pár évet. Nekem onnét cibálták ki. Legnagyobb meglepetésünkre az autó indult és mindene működött.
A karosszéria nincs szétesve, de lesz vele munka. Az összes karosszériaelem és szélvédő gyári. Az ablak vonal felett gyári a fényezés, alatta már körbe van javítgatva. Így is, az egész karosszérián alig pár helyen vastagabb a fényezés 400 mikronnál. Nagyjából a motorja is rendben van.
Az autó felújítása a 2014-es év egyik kihívása.

Zsiguli 2107 1500 cm3
Évjárat: 1990.
Futott kilométer: 46.825

Karosszéria: Gyári elemek, gyári fényezéssel, a jobb első sárvédőt átfújták
Leírás:
Mindig is autós ember voltam, bár nem ebből élek hivatásszerűen. 1990-ben középiskolai gyakorlaton voltam a csepeli MERKUR telepen. Kocka Ladákat és Samarákat hoztunk a vagonoktól. Ilyen autóról álmodtam, de valahogy sosem lett "kocka 1500".
Idén nyáron megérett bennem a gondolat és némi keresgélés után találtam a gépet. Hagyatékból való, kereskedői közvetítéssel. Több cm. por alatt "pihent".
Az autón kicseréltem az összes munkafolyadékot, a levegőszűrőt, a kővé vált szelepszár szimmeringeket, és a megszakítót. A szelephézagokat beóráztam, a gyújtást beállítottam és fantasztikus lett a hangja.
Az autó pont olyan, ahogyan annak idején legyártották. A belsőben még benne van az "Új Lada illat". Minden szerszámkészlet hiánytalan és gyári.
Megvan a garancia jegy, kezelési utasítás és az első tulaj nevére szóló forgalmi másolata.
Mindenhol megnézik, bár lehet, hogy a "bugyi-kék" szín miatt.
Remélem pár év múlva ez a Lada is klasszikus darab lesz.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz