Hát alsó korhatárt tényleg nem lőttünk be, de szerintem a 15 év jó lesz, az rögtön 1996 lesz.
Az kétségtelen, hogy a Zsiguli, a Fiat 124 utódait jelenti, azaz a 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106, 2107 típusokat, a Szamarák neve szimplán csak Szputnyik majd Lada Szamara volt még a Szovjetúnióban is, a Niva meg Niva vagy később Lada Niva volt.
A Szamarának, de a motoron kívül jórészt a Nivának sincs sok köze a Zsigulikhoz, már ha nem nézzük, hogy a VAZ majd az AvtoVAZ gyártotta őket.
Ugye itt a rés pajzson a Niva, ha azt beengedjük, akkor nem látom okát, miért ne engedhetnénk be az egyéb Ladákat is. A túl új autókat meg a 15 éves határral szűrhetjük ki. 2-3 év a Szamarák első generációja veteránkorba ér. Én már erősen gondolkodom egy korai darab megszerzésén (persze gondolkodom egy csomó más megszerzésén is

), különösebben nem látom, hogy az oldal integritását veszélyeztetné néhány szép gyári állapotú Szamara, én sosem választottam szét a Ladát a Zsigulitól, de nyugodtan együtt tudok élni azzal is, ha ez az oldal a szigorúan Zsiguli marad mert a többség úgy dönt.
Igazából megint csak az a kérdés merül fel, milyen szűk, vagy milyen tág közösséget akarunk építeni. Van ugyan Szamara klub Mo-on, de ahogy a Lada klubbokkal is ez a helyzet, inkább a csapatós, átalakítós autósoknak szól, szóval itt van egy "piaci rés" amit akár be is tölthetnénk, ha úgy döntenénk, azaz a gyári vagy erősen gyárias Szamarákat is befogadhatnánk. A műszaki tartalom más, de problémák és az elkötelezettség ugyanaz, hiszen a gyári állapot, gyári alkatrészek, stb problematikája, a veteránozás maga ugyanazokat a kérdéseket veti föl. És márkatársak.