Autót vennék, de nem tudok választani! S.O.S

balajeni
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2014.07.03. 09:29

Autót vennék, de nem tudok választani! S.O.S

Hozzászólás Szerző: balajeni » 2014.08.03. 22:14

Kedves forumozók!

Úgy döntöttem, hogy egyetemi éveim kezdetén vásárolok egy Ladát, hogy eme négykerekű álommal élhessem meg egyetemi éveimet.
Két autót szemeltem ki, mind a kettőben látok lehetőséget, és tetszenek is, de nem tudok dönteni.

Az első kiszemeltem eg 1500-ös motorral felszerelt 2106-os. Link:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/lada/15 ... km-8126625

Megnéztük, a fényezéssel vannak hibák, leginkább az, hogy a tulaj maga próbálgatta a fényezési hibákat lefesteni. Az autó sehol nem rozsdál, a motor karbantartott, Niva kuplungot tett bele, és visszajellzős gyújtáskapcsolót, lecserélte a gyári kormányt egy szamaráéra, de a gyárit megtartotta, és az autóval együtt odaadja. Illetve egy kazettás, 5 programos rádiót szerelt be az autóba. A padlólemezen nincsenek jukak, sem a csomagtartó lemezén, az autó alja, és minden fémrésze, ami nem szem elött van vastagon, és az eladó állítása szerint rendzseresen olajos, zsíros kencével be van kenve, ezt láttam, és éreztem is. A kárpitozás szürke, és épp, jukat nem találtam rajta, a matracozás is kellemes. A lámpák mind Orosz felségjelzésüek, az eredeti szerszámkészlet megvan, pótkerék megvan. Az autó törött, a szemből jobb oldalán a hátsó ajtók, és a lámpák között egy területen behorpadt, ki lett glettelve, és lefestve, a törésből nem látszik semmi, a tulaj maga kopogtatta meg, és mondta el. Ezenkívűl a műszerfal elkezdett repedezni az ablaküveg alatt, a tulaj erre valami "röcsivel" (ő mondta így) lefújta, ami felholyagozódott, és felrepedt. így az eléggé ronda látvány. Az ajtók borításásán is látszik a kor, az ajtón lévő kéztartó, vagy nem is tudom mi a neve, kicsit már egérlátta (sérűlt).
Nekem ez a típusú kocsi tetcik jobban, de tanácstalan vagyok ezzel az autóval nem mehetek majd OT vizsgára, viszont rendszeresen karbantartott, és a rendszeres használatra szerintem alkalmasabb. A kipufogógáz indíttásnál nem füstöltvolt kékes.

A másik gépjármű az ez:
Egy 1300 as. 2105-ös


Egy 80 éves uriemberé, 27 éves, a rugókon, és a kipufogón kívűl minden gyári rajta. Kevesebbet használták, és mit is mondjak épp autó. Nincs rohadás, nincs lyuk, a motor is gyári, a szélvédőmosótartály warburg, az autót mint mondtam nagyon keveset használták, az indításnál a kipufogógáz kékes színű volt. Az autón eredeti műbör üléshuzatok vannak, az ajtó belsejére vigyáztak. Az üléseken védőhuzat van.
Ez az autó eredetibb, 3 év múlva el is vihetném OT-ra, de félek, hogy a napi rendszeres használatot nem bírná.

Hetente kétszer 100 km-rt tennék meg, ezenkívűl nem tudnék garázst biztosíttani az autónak. Mi legyen? Nehéz a döntés! Vonz az OT, és a 2106 os formája, és kicsit turbózott átalakíttása. De a 2105-ös se egy rossz bőr, egyszerűen nem tudok dönteni! Kérlek segítsetek, a héten vennénk meg.

Avatar
ladarevolution
Hozzászólások: 222
Csatlakozott: 2010.06.26. 13:54
Tartózkodási hely: Mosonmagyaróvár
Kapcsolat:

Re: Autót vennék, de nem tudok választani! S.O.S

Hozzászólás Szerző: ladarevolution » 2014.08.05. 15:22

Helló!

Én azt javaslom olyan autót érdemes nézni aminek kifogástalan (ez nagyon ritka) vagy közel kifogástalan a kasztnia.
Az összes többi problémája olcsóbban megúszható. A kasztniba egy zsák pénzt bele lehet tolni és akkor is csak egy javított kasztni lesz. (Vagy 10 zsák pénzt és akkor OT-ra érdemes kasztni lesz :D )

A 05-öst nem tudom mennyiért adják, de a hirdetés képei alapján ezt a 06-ost nem venném meg.
Az olajbeöntő kupak alá rakott mosogató dörzsi szivacsnál már könnyesen röhögtem... :mrgreen:

A 05-öst inkább. Az kevés km-es, elmondás alapján jó kasztnis. Egy szelepszárszimering csere kell neki (8db/2000Ft) és kimegy a világból...

Egy biztos Ladát venni kapkodásból nem szabad. Inkább várj egy kicsit, legyen még egy kis pénz a keretösszeghez és drágábban de jobbat. Fél év várakozással több évnyi szopástól tudod magad megkímélni.
Tudom fiatalon autóra éhezve nehéz ezt belátni, de utólag okosabb az ember és sokan belefutottak már ebbe a hibába rajtad kívül is. Mondjuk akinek van pénze annak nem fáj, csak akinek nincs annak tűnik elég drága emléknek 8-)

szerk:
amúgy rákacsintottam használtautóra, nem is értem miért ezt a 06-ost nézted.
még színben egyezőben is van kettő fényévekkel jobbnak kinéző, egyik még olcsóbb is:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/lada/21 ... ot-8024038
http://www.hasznaltauto.hu/auto/lada/21 ... ki-8135889
Lada 21074 1600
Lada 11174 Kalina Limited Edition

Avatar
Tompa Gábor
Hozzászólások: 222
Csatlakozott: 2011.02.27. 10:35

Re: Autót vennék, de nem tudok választani! S.O.S

Hozzászólás Szerző: Tompa Gábor » 2014.08.06. 16:01

A kilencvenes évek közepén gyártott 21061 szerintem a Ladák mélypontja. Silány autó, undorító megoldásokkal. A helyedben én is várnék és 200-300 ezer forint kozött vennék egy olyan 30 évnél öregebb autót, mely mutatós, de nem fogod sajnálni, ha használod...

Válasz küldése