Bakos Zsolt - Veteranzsiguli

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bakos Zsolt

Veteránok

Bakos Zsolt autója

Zsiguli 2103 1500 cm3
Évjárat: 1980.09.05.
Futott kilométer:
Karosszéria: Felújított
Leírás:

Az autót 1980.09.05-én helyezték forgalomba Magyarországon. Első tulajdonosa a Fejér megyei Szent  György Kórház volt. Édesanyám dolgozott ott, Ő vásárolta meg 1986-ban. Már akkor kapott egy nagyobb felújítást a kocsi. A futott km ~ 180.000 volt. Kicserélték mindkét doblemezt, a 4 sárvédőt  és a küszöböket. A kocsi ekkor még az eredeti fehér színét kapta meg. Ebben az állapotában egészen 2000-ig szolgálta a családot.
Édesanyám „továbbörökítette” rám a használatát, a nagyobb átalakulás innen indult meg.
Ismét karosszériajavítás következett (első sárvédők, taposók), és ekkor kapta meg a mostani színét.
2005-ben újból ki kellet cserélni a küszöböket, igaz azokat, amelyek 1986-ban lettek felrakva! A karosszériázást egy barátom csinálja a mai napig, másra nem is bíznám! A fényezés a bátyám keze munkáját dicséri! Az átalakítás a saját ízlésem szerint készült, megőrizve az  eredeti formát. Az utolsó felújítás (remélem
J ) 2011-ben történt, mindent kicseréltünk, ami egy kicsit is kétséges volt. A teljesség  igénye nélkül: motorháztető, csomagtér tető, két első sárvédő, ablakkeret javító elem, bal első, jobb hátsó ajtó, bal oldali taposó… Újra kapott egy teljes fényezés.  A belső alakult át igazán. Új műszerfal, 2107-es ajtókárpitok, Astra GSI első ülések, hátsó ülések szintén GSI kárpittal, új padlószőnyeg, első szélvédő.
A motor első túlméretre van felfúrva, szintén 2000-ben, és csak a színében tér el az eredetitől (az elektromos gyújtástól eltekintve). A csomagtér 2106-os fekete műanyagot kapott.
Felsorolhatnék még sok-sok apróságot, de a képeken fel lehet fedezni ezeket.
Az autó régi családtag, az életben nem adnám el!
Ha lehet, itt (is) köszöntet mondanék a családomnak a kitartásért, bátyámnak a fényezésért, Péter barátomnak a karosszéria munkáért, a szét- és összeszerelésben nyújtott segítségéért.  Aki még nagyon sokat segített (mind anyagbeszerzésben, mind szerelésben, ötletekben, fotózásban…) Fülöp Richard barátom. Neki külön köszönök mindent, számítok rá a jövőben is!

A felújításról készült képek ide kattintva tekinthetők meg.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz